Actualment esteu veient Què és la PNL?

Què és la PNL?

P.N.L. significa Programació Neurolingüística. 

Descriu, la dinàmica fonamental entre la ment (neuro) i el llenguatge (lingüístic) i  la relació entre la neurologia i el llenguatge  en el nostre cos i el nostre comportament.

“Neuro” – de la neurologia- Estudia  com el cervell processa la informació que filtren els cinc sentits.

“Lingüística” – Estudia de quina manera el nostre procés de pensament estructura el nostre llenguatge i de com el llenguatge estructura les nostres accions.

“Programació” – Prové de la cibernètica i les matemàtiques. Estudia de quina manera es pot estructurar el comportament per facilitar l’aprenentatge.

La P.N.L. ens permet ordenar els components del nostre pensament i organitzar la nostra experiència de tal manera que, a través dels processos neurològics, aconseguim produir els comportaments adequats als objectius que volem assolir.

Amb la PNL no treballem des del “perquè” de la problemàtica, sinó en  l’enfocament cap a l’aclariment i concreció d’un objectiu.

 Una vegada concretat l’objectiu, ens centrem en les opcions que ens dirigeixen a la millora i anem a buscar els recursos d’acció.

És una manera d’actuar funcional, ràpida i efectiva. Per això és una de les tècniques més efectives utilitzades en les grans organitzacions.

La seva facilitat d’aplicació “a mida” per a diferents situacions personals, grupals i organitzacionals sumada a la seva gran efectivitat l’han convertit en un dels models d’interacció humana més efectius, desenvolupats en els últims temps.

Un enfoc PRÀCTIC I POTENT per aconseguir canvis personals i de millora de manera permanent.
Una eina de COMUNICACIÓ de molta força.
… ESSENCIALMENT MODELATGE. Els especialistes que van desenvolupar la PNL es van passar anys estudiant a aquelles persones que feien les coses de manera excel·lent, trobant quina era la seva estratègia i ens han proporcionat els mitjans perquè nosaltres fem el mateix en qualsevol àrea de la vida.
Estar sempre en estat de recursos positius.
És una actitud: L’actitud de “vaig a aconseguir-ho”
Aplicacions de la P.N.L

Les aplicacions de la PNL abasten una àmplia varietat de camps:
Creixement personal, vendes, comunicacions interpersonals, gerència, educació, teràpia, salut, etc.

Facilita la comunicació interpersonal i d’equip. És aplicable tant en lo personal, com en el món de les vendes i en la guia de grups per afavorir el lideratge i l’aprenentatge.

Potencia la seguretat i la confiança personal i ens proporciona una millora de salut superant estats emocionals negatius o depressius, afavorint el canvi creant hàbits favorables per desenvolupar-nos. El mètode, ens posa en contacte amb nous recursos d’acció, fet que permet assolir els objectius desitjats i solucionar possibles contradiccions internes.

Genera creativitat, que pot ser aplicada per tirar endavant nous projectes personals o empresarials. Facilita l’estudi i la concentració. Canvia els esquemes de creences negatives que ens resulten disfuncionals i va cercar les creences positives necessàries, per poder realitzar eleccions conscients que potenciïn l’optimisme i l’alegria.

“Solo aquellos que se atreven a tener grandes fracasos terminan consiguiendo grandes éxitos”. –Robert F. Kennedy

40 anys d’història

La Programació Neurolingüística té els seus inicis  a mitjans dels anys setanta, amb Richard Bandler (Dr. en matemàtiques i informàtica i psicoterapeuta) i John Grinder (catedràtic universitari de lingüística). Com a modeladors de comportament (o de conducta).

Aquests dos científics, inicialment, van centrar-se en el modelatge dels comunicadors i terapeutes més eficaços dels EUA, descobrint els “patrons funcionals de conducta”, és a dir,  estudiant COM utilitzaven el llenguatge els millors comunicadors i terapeutes per tal d’aconseguir els excel·lents resultats que aconseguien.