Mantenir una actitud mental positiva

 

coachincavalls.jpg

Es molt important mantenir una actitud mental positiva.

Per sobre de qualsevol altra cosa el que farà que superis qualsevol classe d’obstacle serà la teva  fortalesa mental i el to de la teva actitud.

Bàsicament podem trobar dos grans tipus d’actituds en les persones . Jo les anomeno actituds útils i actituds inútils.
El grup de les actituds útils està compost per tots aquells estats mentals en els quals preval l’entusiasme, la passió, l’alegria, l’enfocament en positiu, l’optimisme, la recerca pro activa de solucions, l’interès sincer en els altres, …

 

Mentre que en el grup de les actituds inútils prima la frustració, les queixes contínues, el desinterès, l’apatia, en desencís, el pessimisme …

L’important en aquest tema de l’actitud, és prendre consciència que som nosaltres mateixos els que conscientment i en base a la nostra capacitat de decidir, prenem posició en un o altre grup.

En quin grup d’actitud sols passar la major part del teu temps?
De quina manera podries començar a passar la major part del teu temps en el grup de les actituds útils?
Com canviaria la teva vida i els teus resultats si simplement implementessis aquest poderós canvi  en les teves actituds?

No oblidis mai que al final és l’actitud la que controla el patró dominant de pensament que regeix la teva vida, i aquest patró influeix absolutament tot el que depèn de tu: des del teu fisiologia, el llenguatge que utilitzes, la forma en què et relaciones, la teva capacitat per resoldre reptes, l’impacta que generes a les persones al teu voltant, …
El poder d’una actitud mental positiva és tal que transcendeix el simple fet de sentir la teva millor.

Una gran actitud t’ajuda a tu, però també a tots els que entren en relació amb tu. A les persones ens agrada relacionar-nos amb altres persones que tenen una gran actitud. Una sana actitud és altament contagiosa, moltes vegades no som conscients que amb la nostre actitud hem canviat l’estat dels que ens envolten.

Hi ha una sèrie de claus que poden ajudar-te a situar-te de manera consistent en aquest estat mental en què prevalen les actituds útils:

1.-Prendre el temps per establir objectius clars en la teva vida. La gent que no sap cap a on es dirigeix ​​és fàcil que caigui presa d’aquesta classe d’actituds inútils que acaben per llastrar inevitablement qualsevol classe d’intent d’avanç. Per contra les persones amb clars objectius i determinades a aconseguir-los, solen trobar en aquests mateixos objectius la motivació necessària per mantenir la major part del temps un estat mental d’enfocament en el positiu i en les oportunitats.

2.-Generar expectativa positiva. Quan un espera el millor en qualsevol classe de situació que se li presenta està maximitzant les seves opcions per donar el millor de si mateix en aquesta situació. Les persones que davant qualsevol situació sempre esperen que alguna cosa surti malament, estan maximitzant les seves opcions perquè finalment això es converteixi en una profecia d’auto compliment i finalment surti malament. Espera sempre el millor,  aquesta expectativa positiva es deixarà notar en el to de la teva actitud.

3.-Pren consciència de la importància que té el to de la teva actitud en els resultats que finalment obtens. Pensa per un instant en alguna classe de resultat positiu que hagis tingut en la teva vida,  et donaràs compte de que aquest èxit ineludiblement ha estat precedit per un patró d’actitud positiu. Estaves preparat, tenies confiança, eres optimista, … i finalment això es va traduir en bons resultats.

4.-Corregir el rumb. Tots en alguns instants som presa d’alguna dinàmica mental negativa, això és normal, però el que no és lògic és mantenir-te allà tot el temps. Tan aviat detectis que aquestes incubant o mantenint una actitud mental negativa pren la decisió de canviar la teva actitud. Atura immediatament aquest patró de pensament i substitueix -lo per una dinàmica positiva. És exactament el mateix que fa el pilot d’un avió quan aquest es surt de rumb, simplement corregeix aquest rumb i continua el seu viatge cap a la destinació que té establert.

La teva actitud acabarà determinant el teu ALTITUD a la vida. Comprova constantment el to d’aquesta actitud, i assegura’t que et mantens en el bàndol de les actituds útils la major part del temps.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s