Comprova la teva actitud

unnamed

Actualment es fa més necessari que mai mantenir una actitud mental adequada. És molt fàcil caure presa del corrent de pensament dominant i deixar-se bombardejar tot el dia amb pensaments al voltant de ” la crisis”, “depressió”, … Per descomptat que cal ser conscient de la situació actual, però permet-me una pregunta: Creus que situant mentalment en aquesta dinàmica de pensament aconseguiràs  alguna solució?

La resposta és clarament no.

Ara més que mai l’ actitud positiva val el seu pes en or. La teva fortalesa mental i actitud  farà que superis qualsevol  d’obstacle

Trobem  dos  classes d’actituds en les persones davant els fets:  les podem anomenar les útils i actituds inútils.

El grup de les actituds útils està compost per tots aquells estats mentals en els quals preval l’entusiasme, la passió, l’alegria,el pensament  positiu, l’optimisme, la recerca pro activa de solucions.

Mentre que en el grup de les actituds inútils preval la frustració, les queixes contínues, el desinterès, l’apatia, el desencís, el pessimisme …

L’important en aquest tema de l’actitud, és prendre consciència que som nosaltres mateixos, els que conscientment i en base a la nostra capacitat de decidir, prenem posició en un o altre grup.

 En què grup d’actitud sols passar la major part del teu temps?

De quina manera podries començar a passar la major part del teu temps en el grup de les actituds útils?

Com canviaria la teva vida i els teus resultats si simplement implementessis  aquest poderós canvi d’enfocament en les teves actituds?

 

Perquè mai oblidis que al final és l’actitud la que controla el patró dominant de pensament que regeix la teva vida. I aquest patró influeix absolutament tot el que depèn de tu: des de la teva fisiologia, el llenguatge que utilitzes, la forma en què et relaciones, la teva capacitat per resoldre reptes, l’impacta que generes a les persones al teu voltant, …

Una gran actitud t’ajuda a tu, però també a tots els que entren en relació amb tu. A les persones ens agrada relacionar-nos amb altres persones que tenen una gran actitud. Una sana actitud és altament contagiosa. I moltes vegades no som conscients que  amb el nostre exemple l’espurna d’una gran actitud, vam canviar el to mental de tota la nostra família, grup d’amics o col·laboradors.

 

Hi ha una sèrie de claus que poden ajudar-te a situar-te de manera consistent en aquest estat mental en el qual prevalen les actituds útils:

 

1.- Establir objectius clars en la teva vida. La gent que no sap cap a on es dirigeix és fàcil que caigui presa d’aquesta classe d’actituds inútils que acaben per perjudicar inevitablement qualsevol classe d’intent d’avançar. Per contra les persones amb clars objectius i determinades a aconseguir-los, solen trobar en aquests mateixos objectius la motivació necessària per mantenir la major part del temps un estat mental d’enfocament  positiu i en les oportunitats.

 

2.-Generar expectativa positiva. Quan un espera el millor en qualsevol classe de situació que se li presenta està maximitzant les seves opcions per donar el millor de si mateix en aquesta situació. Les persones que davant qualsevol situació sempre esperen que alguna cosa surti malament, estan maximitzant les seves opcions perquè finalment això es converteixi en una profecia d’auto compliment i finalment surti malament. Espera sempre el millor, i aquesta expectativa positiva es deixarà notar en el to de la teva actitud.

 

3.-Pren consciència de la importància que té el to de la teva actitud en els resultats que finalment obtens. Pensa per un instant en alguna classe de resultat positiu que hagis tingut en la teva vida, i et donaràs compte que aquest èxit ineludiblement ha estat precedit per un patró d’actitud positiva. Estaves preparat, havies confiança, eres optimista, … i finalment això es va traduir en bons resultats.

 

4.-Corregir el rumb. Tots en alguns instants som presa d’alguna dinàmica mental negativa. Això és normal. Però el que no és lògic és mantenir-te allà tot el temps. Tan aviat detectis que  mantens una actitud mental negativa pren la decisió de canviar la teva actitud. Atura immediatament aquest patró de pensament i substitueix- lo per una dinàmica positiva. És exactament el mateix que fa el pilot d’un avió quan aquest es surt de rumb, simplement corregeix aquest rumb i continua el seu viatge cap a la destinació que té establert.

La teva actitud acabarà determinant l’ ALTITUD de la teva vida.

Un pensament sobre “Comprova la teva actitud

  1. Gràcies! Molta raó. Posant consciència per estar més en el SI!

    T’envio una abrassada!

    Anna

    > El 1 juny 2016, a las 20:08, Coaching amb cavalls i PNL Girona escribió: > > >

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s