Pla d’acció, claus de la gestió del temps.

pnl girona

 

Com administrar el temps per a l’èxit?

Si vols realitzar una adequada gestió del temps necessitaràs enfocar la teva acció cap a aquelles activitats productives que estiguin perfectament alineades amb els teus objectius.

Acció! Acció! Acció! Diàriament estàs emprenent acció, i així t’estàs dirigint cap a uns determinats objectius, i t’estàs allunyant d’altres. Qualsevol acció, per petita i insignificant que sembli t’està enfocant cap a un determinat lloc. Quan diàriament realitzes acció després acció, poden estar passant dues coses:

1 – Si totes les teves accions, per petites que siguin estan dirigides cap a un determinat objectiu, avançaràs en el sentit d’aquest objectiu. Així, la successió d’accions orientades cap al mateix punt, es convertiran en activitats productives i, generaran avanç en aquesta direcció per aconseguir el que et proposes.

2 – Si les accions no estan enfocades a un únic punt, cada acció generarà un resultat, però cada un d’ells en una direcció diferent. Al final, el més probable és que et trobis en qualsevol lloc, i molt probablement, molt a prop del lloc inicial.

Per què hi ha persones que aconsegueixen resultats i altres que no? Una de les possibles respostes a aquesta pregunta és precisament el que estem analitzant aquí. Quan totes les accions estan directament relacionades amb un objectiu, es genera èxit. No es tracta de fer per fer, ni de fer més coses, sinó de caminar sempre cap al destí que desitgem. De res serviria generar molts resultats si aquests no estan alineats amb els nostres desitjos.

Així, resulta evident la importància de decidir quins són els teus objectius, ia partir d’ells poder determinar quines activitats productives t’ajudaran a aconseguir el que et proposes. És molt freqüent estar acostumat a l’acció sense direcció. Acció per acció, córrer per córrer, però sense direcció definida. Si després de x anys exercint accions i intentant avançar, observes que segueixes prop del teu punt de partida, o allunyat de la teva meta perquè no has avançat prou, pregunta’t si el problema pot ser de “brúixola”.

Per evitar aquesta situació, és important que segueixis un pla d’acció. Seguidament et fem una proposta, sense que això suposi exemple de res. Hauràs de ser tu qui decideixi el teu sistema. No hi ha sistemes bons o dolents. Només hi ha sistemes que funcionen, i altres que no. Per això, llegeix aquestes idees, i adáptalas al teu pla d’acció com estimis oportú.

1 – Defineix els teus objectius a llarg termini

2 – Defineix els teus objectius a curt termini. Han d’estar relacionades amb les metes a llarg termini del punt anterior

3 – Defineix tasques relacionades amb les metes a curt termini.

4 – Planifica setmanalment les tasques que vas a escometre durant la setmana.

5 – Identifica els “tasques clau” que s’han de realitzar de forma prioritària durant la setmana.

6 – Planifica diàriament quines tasques realitzaràs, donant prioritat sempre a les “tasques clau”

7 – Busca espais de temps clarament definits per desenvolupar les tasques.

Quan estiguis realitzant aquest exercici, observaràs que al final, tots els punts tenen una connexió i una àrea comuna. És precisament el resultat. T’adonaràs que la llista de tasques ha evolucionat. Ja no és la llista de tasques convencional que havies fet fins ara. Quan fas el procés de forma ordenada, les tasques sempre estan connectades amb un objectiu a curt termini, connectat al seu torn amb un objectiu a llarg termini. Així, més que concentrar-te en tasques, estàs en la recerca de resultats. Tot, absolutament tot el que facis generarà resultats i impactes en la direcció de la teva fi últim.

Estàs així administrant el teu temps, i enfocant la teva acció cap a les activitats productives que necessites.

Un pensament sobre “ Pla d’acció, claus de la gestió del temps.

  1. Com que la meva vida és especial, he decidit… viure amb passió cada segon de la meva vida, ells i la meva couche Sandra m’acompanyen a conseguir-ho.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s