Tens 3 opcions

pnl i coaching girona

Creant espais inspiradors

En qualsevol lloc que ens trobem, tenim bàsicament 3 opcions entre les quals escollir: una primera opció és deixar aquest lloc igual que el trobem, una segona opció és deixar pitjor, i una tercera opció és transformar-lo en alguna cosa millor.
I per descomptat és aquesta tercera alternativa la que realment marca tota la diferència positiva.
Comencem per la casa en què vius. Independentment de la grandària, de l’estat o del nivell d’aquesta casa, sempre hi ha l’opció de millorar-la en alguna cosa. Pensa per un instant en coses que podries afegir o eliminar, que impactarien positivament en el teu benestar i gaudi. Pensa en alguns canvis que et ajudarien a ser més efectiu i organitzat. Comença a crear espais en què et sentis còmode i capaç de donar el millor de tu mateix. És realment increïble l’impacte positiu que pot tenir sobre el teu nivell d’energia el simple fet de gaudir d’espais organitzats.

I comença a fer el mateix en el teu lloc de treball. En la mesura que et sigui possible, fes teu espai personal, net i eficient, de manera que pugui fluir fàcilment el millor de les teves acompliments.
Un bon costum és començar a fer-te de manera habitual les següents preguntes, en qualsevol lloc que et trobis:
Com puc millorar aquest lloc? Què podria afegir o eliminar per transformar positivament? Què puc fer per sentir-me millor? Què puc fer perquè els altres també se sentin millor? I sigui quina sigui la resposta, comença a actuar en conseqüència. Descobriràs que moltes vegades, petites transformacions positives d’aquests espais, produiran millores increïbles en el teu estat emocional. És fonamental donar la importància que mereixen als espais en què ens movem.

La gran importància d’una revisió en la teva actitud

En temps com els actuals, es fa més necessari que mai mantenir una actitud mental adequada. És molt fàcil caure presa del corrent de pensament dominant i deixar bombardejar tot el dia amb pensaments al voltant de “crisi”, “depressió”, … Per descomptat que cal ser conscient de la situació actual, però permet-me una pregunta: ¿Creus que situant mentalment en aquesta dinàmica de pensament vas a aconseguir alguna solució? La resposta és clarament un rotund no.
Ara més que mai és quan una gran actitud mental positiva val el seu pes en or. Per sobre de qualsevol altra cosa el que farà que superis qualsevol classe d’obstacle serà la teva fortalesa mental i el to de la teva actitud.
Bàsicament podem trobar a les persones dos grans tipus d’actituds. Jo les anomeno actituds útils i actituds inútils.
El grup de les actituds útils està compost per tots aquells estats mentals en els quals preval l’entusiasme, la passió, l’alegria, l’enfocament en positiu, l’optimisme, la recerca proactiva de solucions, l’interès sincer en els altres, …
Mentre que en el grup de les actituds inútils preval la frustració, les queixes contínues, el desinterès, l’apatia, en desencís, el pessimisme …
L’important en aquest tema de l’actitud, és prendre consciència que som nosaltres mateixos els que conscientment i en base a la nostra capacitat de decidir, prenem posició en un o altre grup.

En quin grup d’actitud sols passar la major part del teu temps?
De quina manera podries començar a passar la major part del teu temps en el grup de les actituds útils?
Com canviaria la teva vida i els teus resultats si simplement implementases aquest poderós canvi d’enfocament en les teves actituds?

Perquè mai oblidis que al final és l’actitud la que controla el patró dominant de pensament que regeix la teva vida. I aquest patró influeix absolutament tot el que depèn de tu: des del teu fisiologia, el llenguatge que utilitzes, la forma en què et relaciones, la teva capacitat per resoldre reptes, l’impacte que generes a les persones al teu voltant, …

El poder d’una actitud mental positiva és tal que transcendeix el simple fet de sentir-te el teu millor. Va molt més enllà. Una gran actitud t’ajuda a tu, però també a tots els que entren en relació amb tu. A les persones ens agrada relacionar-nos amb altres persones que tenen una gran actitud. Una sana actitud és altament contagiosa. I moltes vegades no som conscients que simplement encenent nosaltres amb el nostre exemple l’espurna d’una gran actitud, vam canviar el to mental de tota la nostra família, grup d’amics o col · laboradors.
Hi ha una sèrie de claus que et poden ajudar a situar de manera consistent en aquest estat mental en què prevalen les actituds útils:

1.-Prendre el temps per establir objectius clars en la teva vida. La gent que no sap cap a on es dirigeix ​​és fàcil que caigui presa d’aquesta classe d’actituds inútils que acaben per llastrar inevitablement qualsevol classe d’intent d’avanç. Per contra les persones amb clars objectius i determinades a assolir-los, solen trobar en aquests mateixos objectius la motivació necessària per mantenir la major part del temps un estat mental d’enfocament en el positiu i en les oportunitats.

2.-Generar expectativa positiva. Quan un espera el millor en qualsevol classe de situació que se li presenta està maximitzant les seves opcions per donar el millor de si mateix en aquesta situació. Les persones que davant qualsevol situació sempre esperen que alguna cosa surti malament, estan maximitzant les seves opcions perquè finalment això es converteixi en una profecia d’autocompliment i finalment surti malament. Espera sempre el millor, i aquesta expectativa positiva es deixarà notar en el to de la teva actitud.

3.-Pren consciència de la importància que té el to de la teva actitud en els resultats que finalment obtens. Pensa per un instant en alguna mena de resultat positiu que hagis tingut en la teva vida, i et donaràs compte de que aquest èxit ineludiblement ha estat precedit per un patró d’actitud positiu. Estaves preparat, havies confiança, eres optimista, … i finalment això es va traduir en bons resultats.

4.-Corregir el rumb. Tots en alguns instants som presa d’alguna dinàmica mental negativa. Això és normal. Però el que no és lògic és mantenir allà tot el temps. Tan aviat detectis que aquestes incubant o mantenint una actitud mental negativa pren la decisió de canviar la teva actitud. Atura immediatament aquest patró de pensament i substitueix-per una dinàmica positiva. És exactament el mateix que fa el pilot d’un avió quan aquest se surt de rumb, simplement corregeix aquest rumb i continua el seu viatge cap a la destinació que té establert.

La teva actitud acabarà determinant teu ALTITUD a la vida. Comprova constantment el to d’aquesta actitud, i assegura’t que et mantens en el bàndol de les actituds útils la major part del temps.

La gran diferència entre una experiència d’aprenentatge i un fracàs

Com acostumes a “etiquetar” mentalment cosa que no ha sortit bé?
Una gran majoria etiqueta qualsevol cosa que no ha sortit com esperava com un “fracàs”. I és precisament aquesta manera d’etiquetar la que els està paralitzant i omplint de temors i pors a l’hora d’emprendre noves accions en el futur.

Els grans creadors mai etiqueten les seves experiències com a “fracassos”. Per a ells simplement són “experiències d’aprenentatge” o “experiències interessants”. D’aquesta manera estan aconseguint alguna cosa realment important: no permeten que qualsevol resultat que no hagi estat l’esperat els resti recursos per seguir avançant en el futur.

Mai subestimis l’increïble poder que una simple “etiqueta” mental tindrà en la teva capacitat d’acció futura. No caiguis en el parany de magnificar negativament qualsevol mena de resultat que hagis aconseguit etiquetant de “fracàs”. Mai oblidis que des de l’actitud adequada qualsevol resultat indesitjat sempre és una oportunitat d’aprendre, créixer i canviar.

Comença a etiquetar els teus resultats de manera que et capacitin i et convidin a millorar en el futur.

No permetis que els teus resultats passats esclavitzin al teu present i hipotequin el teu futur.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s