Com encenem l’entusiasme…?!

Mai és massa tard per ser la persona que podries haver estat-Geroge Eliot
images

ENTUSIASME: del grec ENTHEOS, “Déu de dins”

L’espurna que encén el motor dels éssers humans

Tots tenim la capacitat si realment ens ho proposem de convertir-nos en grans entusiastes. I certament l’entusiasme és un dels elements fonamentals quan es pretén aconseguir qualsevol objectiu.

Per a mi la millor manera de modelar una actitud entusiasta cap a la vida és observar als nens. El seu entusiasme és il·limitat, i saben descobrir tota la grandesa que es troba fins i tot en les coses més senzilles. La seva imaginació s’encarrega de transformar en quelcom màgic en una caixa de cartró, o a les pedretes que troben al pati… Saben treure-li el suc a cadascuna de les experiències que viuen, i ho fan amb una passió i entrega absoluta.

I en contraposició a això, els adults, moltes vegades pensem fins i tot que “això de l’entusiasme és cosa de nens”. I ens deixem contagiar amb massa facilitat per aquesta corrent de pessimisme que se’ns ven a les noticies… I bé, deixem que a poc a poc el nostre entusiasme vagi morint i creiem que els “normal” és aquesta actitud freda i exclusivament racional davant de qualsevol situació.

Els éssers humans necessitem com “combustible” els nostres somnis. I l’espurna que encén el nostre “motor” és una actitud entusiasta.

Va doncs, començem a actuar amb entusiasme fins i tot si no ens sentim especialment entusiasmats… Aquest “actuar com si” és un dels mecanismes més poderosos per generar entusiasme en les nostres vides. Planteja’t l’objectiu d’estar entusiasmat cada dia, i converteix-lo en una prioritat absoluta. I en el procés després s’hi veu un pas més enllà: el fet de començar a encomanar entusiasme al nostre voltant.

Convertim-nos en un generador d’entusiasme allà on anem. Il·lumina la teva cara amb un somriure i fes que els teus ulls brillin. Dóna aquest salt per sobre de la mitjana que es limita a “cobrir l’expedient” a la vida, i convertim-nos en un exemple del que es pot aconseguir quan un fa aflorant un entusiasme del màxim nivell.

És cert que tots passem èpoques més atabalats, cap ficats, finals de curs, de temporada…però ep!! Parem-nos, adonem-nos-en i reaccionem!!

Veuràs com el teu dia a dia es transforma, a través d’una actitud entusiasta, en una aventura.

Si ho haguéssim d’enumerar en forma de manual…jeje

7 formes d’elevar el nivell d’entusiasme

1. – Voler amb tota honradesa conèixer a la gent.
Interessa’t per la gent. Mostra-li a la gent que aquestes interessat en ella de forma sincera, i comprovaràs l’interessant que poden arribar a ser les persones amb les que et relaciones.

2. – Tingues el desig de fer coses.
El món està ple de coses meravelloses i de persones meravelloses. Tot el que t’envolta és tan estimulant i alegre com tu ho vulguis veure. Buscar el costat bo a tot esdeveniment i no deixar lloc en la nostra vida per la mediocritat i la grisor.

3. – Mira que tot el que necessites està dins teu.
Tu ets capaç de fer moltíssim més del que creus poder fer. Tots tenim dins nostre una reserva il·limitada d’entusiasme i passió. Deix’t anar! Quan l’avorriment ennuvoli teu punt de vista o la teva energia, encén el teu entusiasme i observa l’excitant nova energia que et proporciona.

4.-Encén el teu entusiasme tot i que no en tinguis ganes.
Una de les característiques de l’entusiasme és que quan s’encén, comença a créixer i créixer. Si no ho creus, intenta fer veure per uns instants entusiasme. Actua uns instants com si estiguessis entusiasmat i observa el que passa. Notaràs com aquesta sensació d’entusiasme creix i creix. Actua amb entusiasme i generaràs entusiasme.
Un simple entrenament!

5. – Tingues molts interessos. Veu el costat positiu de cada un d’ells.
Converteix en un repte cada cosa que facis. Aquesta sensació de desafiament associada a totes les accions que emprens posaran en marxa el motor del teu entusiasme.

Número 6. – Eixampla els teus horitzons.
Estigues sempre descobrint coses noves. Comença nous estudis, crea l’hàbit de llegir, planeja un nou viatge, busca nous amics. L’esforç constant per millorar i aprendre genera entusiasme.

Número 7. – Fes el que t’agradi fer.
Separa’t de la rutina i l’avorriment. Posa en la llista de les teves activitats diàries alguna activitat que et entusiasmi. El simple fet de tenir aquesta tasca com a part de la teva jornada aconseguirà que els teus nivells d’entusiasme es disparin.
Entra a formar part a partir d’avui del grup de les persones entusiastes. De les persones que veiem la vida a través d’ulls positius, i que sabem que encara que no tots els dies són perfectes, sempre tenim la capacitat d’encendre el nostre motor de l’entusiasme i fer de cada dia una petita obra mestra.
I el més important:

GENERAR ESTATS D’ENDORFINES!

El cos en movient genera endorfines…Pode posar-nos aquesta música que forma part de la banda sonora que ens enxufa…posar-nos a ballar dos o tres temes, i després posa’t a pensar en els plans a futur. Les endorfines fan canviar la percepció, ajudant  a que surtin noves idees, i que s’encengui  l’entusiasme pels resultats a obtenir.

Canya a l’entusiasme i que el ritme no pari….

Feliç primavera!

Un pensament sobre “Com encenem l’entusiasme…?!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s