Motivació…combustible esscencial!

Quan l’objectiu et sembli difícil, no canviïs d’objectiu; busca un nou camí per arribar-hi. -Confuci
.

Avui proposem una setmana per enfocar-nos en 7 temes diferents, i posar-hi consciència.
Els passos vindran després, sabem que només per posar-hi  l’atenció es provoca l’energia del canvi.
LA MOTIVACIÓ, EL COMBUSTIBLE ESSENCIAL
Foto: Anna Bordonada
La paraula motivació deriva del llatí motivus, que significa «causa del moviment». La motivació pot definir-se com l’ èmfasi que es descobreix en una persona per satisfer una necessitat, creant o augmentant amb això l’impuls  perquè posi en marxa l’ acció, o bé perquè deixi de fer-ho . La motivació és un estat intern que activa, dirigeix ​​i manté la conducta.

Molt bé, un dels grans obstacles que trobem al camí cap a una vida millor és la manca de motivació. Sovint sabem el que hem de fer per aconseguir el nostre objectiu però dubtem, alguna cosa ens aparta de la direcció o simplement no ens motiva fer el que fa falta.

Crear motivació personal no és tan difícil com pot semblar al principi. A continuació compartim alguns secrets pràctics per  motivar-nos cada dia:
– Relacionar el sofriment futur per la teva falta d’acció en el present. Per exemple, si no vols aixecar-te per anar a treballar doncs relaciona això amb les conseqüències: perdràs la feina, els calers, la possibilitat de comprar les coses que t’agraden, etc., Llavors veuràs que pensar en els efectes negatius de la teva inacció farà que t’aixequis i comencis el teu dia amb ganes.

– Observar els premis pel teu esforç. És a dir projectar en el teu cervell les recompenses que obtindràs pel teu esforç i dedicació.  És una de les tècniques més efectives per adquirir motivació immediata.

Imagina el dia en què després de tant treballar finalment reps aquest diploma de graduació o el benestar emocional que t’aporta o que arribes a comprar  aquella casa que tant desitges, són aquests pensaments positius els que determinaran teus èxits.

– Mantenir teu cos en un bon estat físic. Sense energia no pots tenir motivació diària. Si el teu cos està malalt o desgastat és més difícil adquirir motivació.  Doncs fes  exercici, camina tot el que puguis, dorm bé, no prenguis molt de sucre, ja que provoquen pics d’energia i després baixa de cop. Escolta el teu cos, pràctica la respiració, escolta música alegre; somriu.

-Concentra’t  amb la meta més gran i prioritza. Potser per arribar a la meta has de fer moltes tasques avorrides ( dins les metes petites ) però si et concentres en la meta principal aviat t’arribarà la motivació.

Encara que la majoria de les persones al món busquen l’èxit  mitjançant l’obtenció de poders i possessions, l’home i la dona sàvias, s’adonen que l’èxit ha de venir des de l’interior – no des de l’exterior . En realitat la nostra felicitat no està determinada pel que tenim, sinó pel que som.Guy Finley

Igual que les necessitats de Maslow, Anthony Robbins crear una versió “moderna” de les principals necessitats de l’ésser humà que són 4 primàries i 2 espirituals:

Les quatre necessitats primàries
1. – Certesa / Confort / Seguretat.– Cobrir el necessari per viure amb dignitat i estar segurs que tindrem provisions futures o serem capaços d’aconseguir-(aliment, habitatge, vestit, etc.).
2. – Varietat / Incertesa- Necessitem canvis en la nostra vida, reptes, sorpreses, novetats i coses que trenquin la rutina, també qüestions que ens deixin la incertesa sobre si ho aconseguirem o no.
3. – Significat. – L’ésser humà necessita creure alguna cosa, tenir fe, i sentir-se important.
4. – Connexió i amor. – Tots els éssers humans tenim una profunda necessitat de sentir-nos connectats amb altres.

Les dues necessitats espirituals són:
5. – Creixement. – No sentirem felicitat plena si no continuem creixent com a persones, el fet de mantenint-nos millorant constantment és l’aliment de l’ànima. Creixement personal = viure.
6. – Contribució. – No podem ser feliços completament si no intentem contribuir al benestar dels altres, només aquelles persones que aconsegueix sentir el goig de donar generosament sense esperar res a canvi aconsegueixen sentir una plena satisfacció duradora.

Aquesta és una de les teories que més m’ha ajudat com a persona, sobretot la segona necessitat, l’ésser humà no pot ser feliç o sentir ple si fa de la seva vida una rutina i requereix constantment de nous reptes, desafiaments, aventures i activitats diverses .

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s