Objectius assolibles

Segons la PNL, totes aquelles persones o empreses  que vulguem millorar, cal que ens marquem objectius ambiciosos, és a dir… picar amunt quan projectem tot allò a millorar.

Per  assolir-los, han de complir certs requisits, això sí,  que ens ajudin amb les noves fites . Són objectius que han de reflectir els aspectes més importants dels resultats que es volen aconseguir:

1. Els objectius marcats han de ser QUANTIFICABLES:

Amb això el que volem dir és que no n’hi ha prou amb descriure per sobre els nous objectes a aconseguir, com per exemple, he ser feliç, o he  d’augmentar les vendes o hem d’ampliar mercat. En aquests casos el que cal fer és donar xifres o dades concretes i específiques que ens portin a saber exactament què és el que volem aconseguir. Com per exemple: les coses que em fan feliç són ” acabar allò…”, “fer aquesta feina..”, “relacionar-me amb aquest tipus concret de persones”…”Vull augmentar les vendes un 30%” “apliar el mercat a Brazil…”

2. Els objectius marcats han de ser MESURABLES:

Quan diem que han de ser mesurables, volem dir que ha de poder establir un sistema de mesura objectiu que ens faci veure si anem pel bon camí cap als nostres objectius. Per això hem d’establir des del principi una DATA, temps disponible, el cost estimat, la qualitat, etc.

3. Els objectius marcats hem de posar-los breument per ESCRIT:

Si volem que aquelles persones que assumiran les tasques sàpiguen perfectament i d’una manera ràpida què és el que han de fer, haurem de deixar per escrit el més aviat possible les seves tasques. D’aquesta manera estem facilitant que puguin assumir fàcilment.

4. Els objectius marcats no han de ser utopies:

Qui redacta els objectius ha d’estar segur que es tracta d’objectius assolibles, és a dir, que amb esforç són realitzables i en cap cas es tracten d’una utopia fora de lloc i inabastable.

5. Els objectius marcats han de DEPENDRE DE TU:

O d’aquesta persona que  ha de ser cap de grup i assumir la responsabilitat que li correspon. Lògicament aquesta persona s’ha d’envoltar i ha de delegar en altres moltes persones que remaran en el mateix sentit, però com cap visible sempre estarà ell, tant per als èxits com per als errors.

6. Els objectius marcats no han de ser nombrosos com a molt +/- 7 :

Si no volem que tot quedi dispers, hem d’optar per buscar objectius concrets per assolir poc a poc cada un d’ells, sense que les nostres forces es dispersin sense arribar a assolir cap. És important que posem la prioritat dels objectius a assolir i…pas a pas.

7. Els objectius han de ser AMBICIOSOS:

Perquè l’empresa no es quedi encallada, els objectius que es plantegi han de ser ambiciosos, perquè això li impulsi a seguir progressant i avançant a mesura que passen els anys. I el mateix si es tracten d’objectius personals…

Endavant!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s